Reparaties en Rebasing

Reparatie
Door slijtage, ouderdom, verminderde pasvorm ed. kan het gebeuren dat uw prothese scheurt of breekt of er kan een tand afbreken. Wij kunnen dit weer voor u herstellen.

Is er een deel van uw prothese afgebroken en bent u afgebroken deel kwijt, of moet er een tand of kies aan uw plaatje worden bijgezet? Maakt u dan een afspraak, wij moeten dan eerst een afdruk nemen om de prothese te kunnen repareren.

Indien u de prothese ’s morgens vóór 10 uur brengt dan is deze doorgaans dezelfde dag weer klaar. Onze reparatie worden uitgevoerd door Tandtechnisch Laboratorium Miedema te Drachten

Rebasing
Is uw prothese nog niet zo oud, maar wel wat losser gaan zitten of komt er meer voedsel onder? Dan kunnen we dit verhelpen door de een nieuwe voering in uw gebit te maken (rebasing). Of dit voor uw prothese de juiste oplossing is kunnen we bekijken tijdens een controle afspraak. Voor het rebasen wordt er ’s morgens een afdruk in uw prothese gemaakt en in de middag kunt u het dan weer ophalen.

rebasing

Als nieuwe patient dient u uw verzekeringspas en een geldige identiteitskaart te tonen en vervolgens schrijven wij u in in ons bestand.

Reparaties en rebasing gebitsprothesen in 2017
De minister voert op voorspraak van het Zorginstituut Nederland (ZIN) ook een eigen bijdrage van 10% van de kosten in voor reparaties en rebasing van gebitsprothesen. Volgens de minister gaat het daarbij om maximaal 45 euro.

De rekening sturen wij voor u digitaal naar uw verzekering en daarna krijgt u van ons een nota met het restbedrag.