Behandelschema

Stappenplan voor het vervaardigen van een gebitsprothese.

Als voorbeeld geven we het aanmeten van een volledige boven en onder prothese.

Stap 1
Tijdens een eerste afspraak zal er een vragenlijst met u worden doorgenomen. Het doel van de vragen is onder meer om een beeld te krijgen van uw eerdere ervaringen met uw gebitsprothese. Omdat het functioneren van een gebitsprothese nauw met de gezondheid kan samenhangen, worden er ook een aantal vragen over uw gezondheid gesteld, met deze informatie zal vertrouwelijk worden omgegaan.

Vervolgens wordt er een eerste afdruk van uw boven- en onderkaak genomen.

Stap 2
Tijdens de tweede afspraak worden er nieuwe afdrukken genomen maar nu met individuele lepels die precies de vorm hebben van uw kaak. Dit is van belang voor een nauwkeurige pasvorm van de gebitsprothese.

Stap 3
Tijdens de derde afspraak wordt met behulp van beetplaten uw beethoogte bepaald dit is om een juiste articulatie te krijgen. Samen met de tandprothetist wordt de kleur en de vorm van uw tanden uitgezocht.

Stap 4
Tijdens de vierde afspraak wordt er een proefprothese gepast. Als u niet nog niet helemaal tevreden bent, kan de prothese nog veranderden cq aangepast worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stand van de tanden,kleur of de vorm. Neem daarom desnoods ook uw partner,vriend of kennis mee zodat hij of zij ook kunnen oordelen over uw nieuwe prothese.

Stap 5
Tijdens de 5e afspraak wordt de nieuwe prothese geplaatst en ontvangt u instructies over het gebruik van de prothese.

Stap 6
Bij de nacontrole worden uw ervaringen van de nieuwe prothese met u doorgenomen en eventuele pijnklachten verholpen.